Policzki wieprzowe

Wieprzowina « poprzedni | następny »
gabyelle21l@tlen.pl offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 266
Policzki wieprzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Policzki wieprzowe są smaczne lecz trochę tłuste, ale warto spróbować


trudność: średne
czas:

Policzki wieprzowe - SKŁADNIKI:

  • ok 1 kg policzków wieprzowe
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 listki laurowe
  • 3 cebule
  • 2 pory
  • 3 większe marchewki
  • 3-4 szkl wina
  • olej
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Policzki wieprzowe - PRZYGOTOWANIE:

Na patelni rozgrzewamy olej, warzywa kroimy na kawałki cebulę i por i marchewkę w plasterki i smażymy pod przykryciem. Policzki wieprzowe doprawiamy sola i pieprzem, maczamy w mące i smażymy na osobnej patelni z dodatkiem oleju. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy je do usmażonego mięska i zalewamy winem i dusimy razem pod przykryciem do czasu aż wino wyparuje. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Policzki wieprzowe (strona 1 z 1)  
bajtek

bajtek
offline

2012-04-04 20:06
To w końcu zdecyduj się, mają być wieprzowe czy cielęce?????
Skomentuj
Oceń:
0
gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl
offline

2012-04-04 20:44
Mój błąd :) mają być wieprzowe :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Grillowana karkówka z musem paprykowym Pieczona karkówka w piwnej skorupce Naleśnikowe paczuszki dyniowe
Smalczyk z wędzonką Świąteczny schab Mielone z pestkami dyni
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane