gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Policzki wieprzowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Policzki wieprzowe są smaczne lecz trochę tłuste, ale warto spróbować

Policzki wieprzowe

Składniki:

Policzki wieprzowe

 

  • ok 1 kg policzków wieprzowe
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 listki laurowe
  • 3 cebule
  • 2 pory
  • 3 większe marchewki
  • 3-4 szkl wina
  • olej
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Policzki wieprzowe
Na patelni rozgrzewamy olej, warzywa kroimy na kawałki cebulę i por i marchewkę w plasterki i smażymy pod przykryciem. Policzki wieprzowe doprawiamy sola i pieprzem, maczamy w mące i smażymy na osobnej patelni z dodatkiem oleju. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy je do usmażonego mięska i zalewamy winem i dusimy razem pod przykryciem do czasu aż wino wyparuje. Smacznego