krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przedstawiam sposób na szybki i sycący obiad. Dynia na klarowanym masełku jest niezwykle smaczna i po prostu rozpływa się w ustach.

Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku

 

Sposób przygotowania:

Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku
Dynię nalezy dokładnie umyć i podzielić na 4 równe części. Potrzebna nam bedzie tylko 1 część resztę można zamrozić. Dynię obieramy i usówamy pestki. Następnie kroimy w pólksiężyce dosć cienko lub grubiej jeśli ktoś tak lubi. Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy dynie. Obsmazamy z każdej strony tak zeby się zrumieniła. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem i paryką. Podajemy od razu na ciepło
Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku
Dynię należy pokroic na 4 części i zostawic 1 część
Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku
Kroimy w pólksiezyce najlepiej dosc cienko to szybciej się usmaży
Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku
Wrzucamy na rozpuszczone masło, ale nie można przypalic masła
Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku
Po ok 5 min obracamy na drugą stronę i dorawiamy

Tagi:

dynia