Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Puszyste placuszki z musem z pieczonej dyni podane z serkiem homogenizowanym i dżemem owocowym- idealne na pyszne śniadanie.

Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem

 

  • 60 dag musu z pieczonej dyni

 

  • 35 dag kwaśnych jabłek (waga po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych

 

 

  • 120 ml kefiru 0 %

 

 

  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 3 łyżki cukru waniliowego

 

  • 2 łyżki brązowego cukru

 

 

  • serek homogenizowany waniliowy

 

  • dżem wiśniowy

Sposób przygotowania:

Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem
Do musu z pieczonej dyni ścieramy jabłka na grubych oczkach. Od razu dodajemy mąkę, jajka, kefir, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy brązowy cukier i ponownie łączymy wszystkie składniki.Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy po łyżce masy, z której formujemy okrągłe placuszki. Smażymy z obu stron na rumiano. Placuszki z dyni smarujemy serkiem homogenizowanym oraz dżemem wiśniowym. Z tak posmarowanych placuszków możemy ułożyć słodkie wieżyczki.
Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem
Do musu z pieczonej dyni ścieramy jabłka na grubych oczkach.
Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem
Od razu dodajemy mąkę, jajka, kefir, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy.
Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem
Wsypujemy brązowy cukier i ponownie łączymy wszystkie składniki.
Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem
Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy po łyżce masy, z której formujemy okrągłe placuszki.