Pomaranczowiec

Ciasta « poprzedni | następny »
gugu

Kuchcik
Przepisy: 1
zdjęcia: 1 z 1
Pomaranczowiec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne ciasto na spotkania rodzinne


trudność: łatwe
czas:

Pomaranczowiec - SKŁADNIKI:

Pomaranczowiec - PRZYGOTOWANIE:

Do mąki dodać miękką margarynę, jajka, cukier puder, proszek do pieczenia i skórkę otartą z 3 pomarańczy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ciasto. Podzielić je na trzy części i upiec osobno. Każdą część ułożyć na formie o wymiarach 25 na 36cm.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 12 minut w temperaturze 180 stopni. Do 0,5 litra wody wsypać cukier i razem zagotować. Z trzech pomarańczy wycisnąć sok i zmiksować z nim żółtka, kisiel w proszku i mąkę ziemniaczaną. Całość wlać do gotującej się wody z cukrem. Chwilę pogotować na małym ogniu. Gorącą masą połączyć ostudzone placki. Na wierzch można polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi
wiecej na http://mojakuchnia-gugu.blogspot.com/


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomaranczowiec (strona 1 z 1)  
moli

moli

2010-12-17 21:34
..... wspaniale i do ulubionych !!!
Skomentuj
Oceń:
0
aranka

aranka

2011-01-06 17:16
mniam!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto Tutti frutti Brownie z masłem orzechowym Pyszny przekładaniec
Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch Sernik bardzo kremowy
Ciasto kakaowe z kremem chałwowym Pyszny sernik z rosą Ciasto kakaowe z kokosem
Sernik z różą i skórką pomarańczową Ciasto jogurtowo-kukurydziane wg Zub3ra Owocowa kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane