WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pomarańczowo - czekoladowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pomarańczowe babeczki z czekoladowymi pastylkami.

Pomarańczowo - czekoladowe babeczki

Składniki:

Pomarańczowo - czekoladowe babeczki

 

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 kostki masła
  • sok z 1 pomarańczy
  • skórka pomarańczowa
  • pastylki czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowo - czekoladowe babeczki
Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu i studzimy. Dodajemy mleko, jajko i sok z pomarańczy i lekko ubijamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy cukier. Łączymy suche i mokre składniki. Dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy do masy skórkę pomarańczową i czekoladowe pastylki. Ciasto jeszcze raz mieszamy i wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Można je jeszcze posypać czekoladowymi pastylkami. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.

Tagi:

jajko jajka