Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pomarańczowo-korzenny cukier puder

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pomarańczowo-korzenny cukier puder to wspaniały dodatek do kawy, deserów lub ciasta. Taki cukier można przygotować z cukru kryształu.

Pomarańczowo-korzenny cukier puder Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowo-korzenny cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowo-korzenny cukier puder
Pomarańczę i cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć i samą skórkę zetrzeć na tarce. Następnie dokładnie wysuszyć. Laskę wanilii przekroić na pół, wydrążyć nasionka. Goździki ubić w moździerzu lub zmiażdżyć na desce. Wszystkie przygotowane składniki razem z cynamonem i cukrem wymieszać, zmielić w młynku do kawy. Przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć. Dodawać do kawy, ciast, kremów i deserów.
Pomarańczowo-korzenny cukier puder
Skórkę z dokładnie umytej pomarańczy i cytryny zetrzeć na tace
Pomarańczowo-korzenny cukier puder
Laskę wanilii przekroić wzdłuż i wydrążyć nasionka
Pomarańczowo-korzenny cukier puder
Do cukru wsypać wanilię cynamon i zmiażdżone goździki
Pomarańczowo-korzenny cukier puder
Dodać suche skórki z cytrusów wymieszać zmielić