Pomarańczowy keks

Placki, Cytrusy « poprzedni | następny »
dayzi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 805
zdjęcia: 1 z 5
Pomarańczowy keks
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne i pachnące pomarańczą ciasto.


trudność: łatwe
czas:

Pomarańczowy keks - SKŁADNIKI:

Pomarańczowy keks - PRZYGOTOWANIE:

Bakalie przekładamy do miski i obsypujemy 1 łyż mąki. Mieszamy. Margarynę ucieramy z cukrem na krem. Do masy wbijamy kolejno po jednym jajku. Następnie dodajemy startą skórkę z pomarańczy i miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę wymieszana z solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy śmietanę i wyciśnięty sok z pomarańczy. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy bakalie i ponownie mieszamy. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej blachy i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto polewamy lukrem (sok z pomarańczy mieszamy z cukrem pudrem na gładką masę). Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomarańczowy keks  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Placki
Ciasto jogurtowo-kukurydziane wg Zub3ra Malinowy skubaniec wg Zub3ra Placek z wkładką kokosową
Skubaniec z wiśniami Sernik z masą cappuccino Ciasto na kwaśnym mleku z dżemem
Placek z kremem i kulkami kakaowymi Tani placek z kremem Tarta z jabłkami
Ciasto marchewkowe Serowiec zasmażany Torcik fasolowy z bitą śmietaną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane