Pomarańczowy keks

Placki, Cytrusy « poprzedni | następny »
dayzi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 800
zdjęcia: 1 z 5
Pomarańczowy keks
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne i pachnące pomarańczą ciasto.


trudność: łatwe
czas:

Pomarańczowy keks - SKŁADNIKI:

Pomarańczowy keks - PRZYGOTOWANIE:

Bakalie przekładamy do miski i obsypujemy 1 łyż mąki. Mieszamy. Margarynę ucieramy z cukrem na krem. Do masy wbijamy kolejno po jednym jajku. Następnie dodajemy startą skórkę z pomarańczy i miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę wymieszana z solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy śmietanę i wyciśnięty sok z pomarańczy. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy bakalie i ponownie mieszamy. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej blachy i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto polewamy lukrem (sok z pomarańczy mieszamy z cukrem pudrem na gładką masę). Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomarańczowy keks  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Placki
Sernik z masą cappuccino Ciasto na kwaśnym mleku z dżemem Placek z kremem i kulkami kakaowymi
Tani placek z kremem Tarta z jabłkami Ciasto marchewkowe
Serowiec zasmażany Torcik fasolowy z bitą śmietaną Okruszek z kremem pomarańczowo-miętowym
Placek imbirowy z jabłkami Plesniak z brzoskwiniami czyli oszukany sernik Ciasto dyniowe z nutą pomarańczy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane