iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pomarańczowy ryż z musem bananowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomarańczowy ryż z musem bananowym

Pomarańczowy ryż z musem bananowym

Składniki:

Pomarańczowy ryż z musem bananowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy ryż z musem bananowym
Do garnka wlewamy 2 szklanki mleka i dodajemy cukier do smaku. Wsypujemy ryż mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Po ok 10 min dodajemy starta skórkę z pomarańcza ,mieszamy odstawiamy pod przykryciem , aby ryż wchłoną mleko. Banany miksujemy z sokiem z cytryny. Nakładamy ciepły ryż obok serwujemy mus, podajemy na ciepło lub zimno.

Tagi:

ryż risotto