SUPERPRZEPIS

Pomidor pod mięsno jajeczną pierzyną

  • iwa643
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Pomidor pod mięsno jajeczną pierzyną

Fajna kolorowa przystawka np na imieniny

Składniki:

Pomidor pod mięsno jajeczną pierzyną

 

  • 4 szt pomidor,
  • 20 dag polędwica wieprzowa,
  • 2 szt jajko ugotowane,
  • Kucharek - uniwersalna przyprawa
  • natka pietruszki,
  • majonez,
  • 5 dag ser żółty gouda

 

Sposób przygotowania:

Pomidor pod mięsno jajeczną pierzyną
Polędwiczkę opruszamy przyprawą uniwersalną i smażymy w całości ,lub gotujemy .Rozrywamy na kawałki . Pomidora myjemy suszymy papierowym ręcznikiem i przekrawamy ,kroimy na plastry.Jajka gotujemy i ścieramy na tarce.Ser także ścieramy na tarce małe oczka.Na plasterek pomidora dajemy straty ser potem starte jajko,majonez i następny plasterek pomidora potem mięsko ,jajko i ozdabiamy natką pietruszki.Cały talerz także ozdabiamy zieleniną .