aga.matinee

aga.matinee

Kucharz
[Przepisów: 2]

Pomidorowa Babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie znam osoby, która nie kocha tradycyjnej pomidorowej. Dla mnie najlepsza zupa, to taka, którą można wypić..a wasza?

Pomidorowa Babci Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa Babci

 

  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • włoszczyzna
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • koncentrat pomidorowy
  • vegeta
  • jajko
  • natka pietruszki
  • drobny makaron,
  • najlepiej nitki

Sposób przygotowania:

Pomidorowa Babci
Gotujemy rosół. Do garnka wrzucamy kurczaka,włoszczyznę,zalewamy wodą i robimy esencjonalny wywar, dodając kostki rosołowe. Wywar musi mieć intensywny smak, musi być konkretnie słony, więc jeśli 2 kostki, to za mało, do dajmy kolejne 2, lub dosypmy sporo vegety. Kiedy rosół będzie gotowy, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy. Oddzielamy żółtko od białka, białko nie będzie nam potrzebne, natomiast żółtko wrzucamy do szklanki i roztrzepujemy dokładnie z wodą. Dobrze roztrzepane, przez widelec przecedzamy do zupy. Chwilę intensywnie mieszamy. Dzięki jajku nie musimy zupy dodatkowo zabielać, a smak będzie o niebo lepszy. Gwarantuję! Możemy ugotować makaron (albo ryż). W zupie, lub osobno. Na koniec dekorujemy pietruszką. Smaczności!
Pomidorowa Babci
Sekret tej pysznej zupy tkwi..no właśnie, w czym?
Pomidorowa Babci
Cała tajemnica, to jajko! Jedno niewinne jajko..
Pomidorowa Babci
A najlepsza pomidorowa, to pomidorowa na rosole z dnia poprzedniego!
Pomidorowa Babci
A wszystko to w ilości niezmierzonej!!!!