motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pomidorowa na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa pomidorowa z dodatkiem śmietany. Jest ugotowana na niedzielnym rosole z dodatkiem makaronu.

Pomidorowa na rosole Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa na rosole

 

  • 1 litr rosołu
  • 50 dkg wołowiny z rosołu
  • śmietana
  • 1 szkl makaronu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na rosole
Rosół wlewamy do garnka i gotujemy.

W tym czasie wołowinę kroimy na mniejsze kawałki. Przygotowane mięsko dajemy do rosołu.

Następnie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości.

Pod koniec gotowania dajemy przecier pomidorowy. Następnie ściągamy z ognia, dodajemy śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku. 


Pomidorowa na rosole
Do gotującego się rosołu dodajemy pokrojone mięsko
Pomidorowa na rosole
Następnie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości
Pomidorowa na rosole
Dodajemy przecier pomidorowy i śmietanę.
Pomidorowa na rosole
Na koniec dajemy pokrojoną pietruszkę i doprawiamy