mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pomidorowa pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pastę zrobiłam i długo nie poleżała. Najlepiej smakuje prosto z miseczki. Jest szybka i prosta w przygotowaniu

Pomidorowa pasta z makreli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowa pasta z makreli

 

  • 2 makrele wędzone
  • 2 cebulki białe
  • 3/4 szklanki sosu pomidorowego domowego
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Pomidorowa pasta z makreli
Makrele obieram z ości. Przekładam do pojemnika i bloenderuję. Zrobiłam to pierwszy raz za radą jednej blogerki. Sama boję się ości i miksując mam większą pewność że nie znajdę ich w paście. Cebulkę obieram i drobno kroję, przesmażam na patelni na oleju, dodaję sos pomidorowy i obraną makrelę. Chwile przesmażam. Doprawiam pieprzem. Sos pomidorowy można zrobić z pomidorów z puszki.
Pomidorowa pasta z makreli
Cebula biala obrana i pokrojona na desce
Pomidorowa pasta z makreli
Makrela obrana z ości dokładnie w miseczce
Pomidorowa pasta z makreli
Sos pomidorowy na patelnie dodana makrela