Strona główna Pomidorowa po włosku

Pomidorowa po włosku

Pomidorowe « poprzedni | następny »
Galeo offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 94
Pomidorowa po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomidorowa po włosku można podawać z grzankami.


trudność: łatwe
czas:

Pomidorowa po włosku - SKŁADNIKI:

  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oliwy,
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina,
  • 2 szklanki Bulionu wołowego Galeo,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 puszki pomidorów,
  • po łyżce Bazylii Galeo i Tymianku Galeo,
  • sól,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Pomidorowa po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Cebule umyć, obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę (nie rumienić). Przełożyć cebulę do rondla, wlać Bulion wołowy Galeo i białe wino. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do bulionu. Przyprawić łyżeczką soli, szczyptą Pieprzu czarnego mielonego Galeo, Bazylią Galeo oraz Tymiankiem Galeo. Zagotować zupę, dodać pomidory z zalewą. Gotować 15 min. Zmiksować na gładki krem. Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomidorowa po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pomidorowe
Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Klasyczna pomidorowa Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa
Zupa pomidorowa z makaronem i mięsnymi kulkami Zupa pomidorowa z warzywami Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą
Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów Pomidorowa z trzema rodzajami pomidorów Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona)
Czysta pomidorowa z papryką i suszonymi pomidorami Pomidorówka z papryką i lanymi kluseczkami Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane