Strona główna Pomidorowa po włosku

Pomidorowa po włosku

Pomidorowe « poprzedni | następny »
Galeo - Przepis na: Pomidorowa po włosku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 94
Pomidorowa po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomidorowa po włosku można podawać z grzankami.


trudność: łatwe
czas:

Pomidorowa po włosku - SKŁADNIKI:

  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oliwy,
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina,
  • 2 szklanki Bulionu wołowego Galeo,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 puszki pomidorów,
  • po łyżce Bazylii Galeo i Tymianku Galeo,
  • sól,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Pomidorowa po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Cebule umyć, obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę (nie rumienić). Przełożyć cebulę do rondla, wlać Bulion wołowy Galeo i białe wino. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do bulionu. Przyprawić łyżeczką soli, szczyptą Pieprzu czarnego mielonego Galeo, Bazylią Galeo oraz Tymiankiem Galeo. Zagotować zupę, dodać pomidory z zalewą. Gotować 15 min. Zmiksować na gładki krem. Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomidorowa po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pomidorowe
Zupa krem pomidorowy z grzankami Pomidorowa dwuwymiarowa Zupa z pieczonych warzyw
Zupa pomidorowa z natką pietruszki - zabielana Zupa ze świeżych pomidorów z lanym ciastem Zupa pomidorowa  Haliny
Zupa krem z pomidorów Zupa pomidorowa Diabelska zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole Pomidorowa z ryżem i bazylią  Domowa pomidorowa z duszonymi pomidorami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane