Strona główna Pomidorowa po włosku

Pomidorowa po włosku

Pomidorowe « poprzedni | następny »
Galeo - Przepis na: Pomidorowa po włosku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 94
Pomidorowa po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomidorowa po włosku można podawać z grzankami.


trudność: łatwe
czas:

Pomidorowa po włosku - SKŁADNIKI:

  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oliwy,
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina,
  • 2 szklanki Bulionu wołowego Galeo,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 puszki pomidorów,
  • po łyżce Bazylii Galeo i Tymianku Galeo,
  • sól,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Pomidorowa po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Cebule umyć, obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę (nie rumienić). Przełożyć cebulę do rondla, wlać Bulion wołowy Galeo i białe wino. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do bulionu. Przyprawić łyżeczką soli, szczyptą Pieprzu czarnego mielonego Galeo, Bazylią Galeo oraz Tymiankiem Galeo. Zagotować zupę, dodać pomidory z zalewą. Gotować 15 min. Zmiksować na gładki krem. Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomidorowa po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pomidorowe
Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa  Zupa pomidorowa z makaronem i mięsnymi kulkami Zupa pomidorowa z warzywami
Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów Pomidorowa z trzema rodzajami pomidorów
Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona) Czysta pomidorowa z papryką i suszonymi pomidorami Pomidorówka z papryką i lanymi kluseczkami
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Pomidorowa ze świeżych pomidorów Pomidorowa z pulpecikami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane