Strona główna Pomidorowa po włosku

Pomidorowa po włosku

Pomidorowe « poprzedni | następny »
Galeo - Przepis na: Pomidorowa po włosku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 94
Pomidorowa po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomidorowa po włosku można podawać z grzankami.


trudność: łatwe
czas:

Pomidorowa po włosku - SKŁADNIKI:

  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oliwy,
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina,
  • 2 szklanki Bulionu wołowego Galeo,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 puszki pomidorów,
  • po łyżce Bazylii Galeo i Tymianku Galeo,
  • sól,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Pomidorowa po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Cebule umyć, obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę (nie rumienić). Przełożyć cebulę do rondla, wlać Bulion wołowy Galeo i białe wino. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do bulionu. Przyprawić łyżeczką soli, szczyptą Pieprzu czarnego mielonego Galeo, Bazylią Galeo oraz Tymiankiem Galeo. Zagotować zupę, dodać pomidory z zalewą. Gotować 15 min. Zmiksować na gładki krem. Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomidorowa po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pomidorowe
Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa  Zupa pomidorowa z makaronem i mięsnymi kulkami Zupa pomidorowa z warzywami
Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów Pomidorowa z trzema rodzajami pomidorów
Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona) Czysta pomidorowa z papryką i suszonymi pomidorami Pomidorówka z papryką i lanymi kluseczkami
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Pomidorowa ze świeżych pomidorów Pomidorowa z pulpecikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj