Strona główna Pomidorowa po włosku

Pomidorowa po włosku

Pomidorowe « poprzedni | następny »
Galeo

Mistrz Kuchni
Przepisy: 94
Pomidorowa po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomidorowa po włosku można podawać z grzankami.


trudność: łatwe
czas:

Pomidorowa po włosku - SKŁADNIKI:

  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oliwy,
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina,
  • 2 szklanki Bulionu wołowego Galeo,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 puszki pomidorów,
  • po łyżce Bazylii Galeo i Tymianku Galeo,
  • sól,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Pomidorowa po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Cebule umyć, obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę (nie rumienić). Przełożyć cebulę do rondla, wlać Bulion wołowy Galeo i białe wino. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do bulionu. Przyprawić łyżeczką soli, szczyptą Pieprzu czarnego mielonego Galeo, Bazylią Galeo oraz Tymiankiem Galeo. Zagotować zupę, dodać pomidory z zalewą. Gotować 15 min. Zmiksować na gładki krem. Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pomidorowa po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pomidorowe
Pomidorowy krem Pomidorówka z soczewicą Parówki po angielsku
Zupa pomidorowa z ryżem Diabelska zupa pomidorowa Pomidorówka z ryżem i pulpecikami
Zupa pomidorowa z cieciorką Zupa pomidorowa z mascarpone Pomidorowa zupa Eli
Gęsta zupa pomidorowa Zupa pomidorowa z porem i miętą  Zupa pomidorowa z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane