Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Pomidorowa po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidorowa po włosku można podawać z grzankami.

Pomidorowa po włosku

Składniki:

Pomidorowa po włosku

 

  • 2 cebule,
  • 2 łyżki oliwy,
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina,
  • 2 szklanki Bulionu wołowego Galeo,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 puszki pomidorów,
  • po łyżce Bazylii Galeo i Tymianku Galeo,
  • sól,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Sposób przygotowania:

Pomidorowa po włosku
Cebule umyć, obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę (nie rumienić). Przełożyć cebulę do rondla, wlać Bulion wołowy Galeo i białe wino. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do bulionu. Przyprawić łyżeczką soli, szczyptą Pieprzu czarnego mielonego Galeo, Bazylią Galeo oraz Tymiankiem Galeo. Zagotować zupę, dodać pomidory z zalewą. Gotować 15 min. Zmiksować na gładki krem.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

pomidory