iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pomidorowa z jajeczkiem i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Powstała specjalnie dla synka i okazała się pyszną zupką

Pomidorowa z jajeczkiem i natką

Składniki:

Pomidorowa z jajeczkiem i natką

 

  • 1 litr gesty sok pomidorowy,
  • 2 łyżki przecier pomidorowy,
  • 2 szt kostka rosołowa,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • natka pietruszki,
  • 1/2 szt śmietanka,
  • przypraw w płynie,
  • 2 łyżeczki cukier,
  • 1 garść makaron literki,
  • 4 szt jajka

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z jajeczkiem i natką
W garnku z 2 litrami wody rozpuszczamy kostki rosołowe ,można ugotować zupę na skrzydełkach drobiowych ,dodajemy obraną pietruszkę i marchewkę przekrojoną wzdłuż - gotujemy .Po ok 15 min wlewamy gęsty przecier, sok pomidorowy i dodajemy 2 łyżki przecieru pasty .Mieszamy dokładnie. Gotujemy następnie dodajemy makaron literki tak na oko ok 2 garście .Doprawiamy przyprawa w płynie, pieprzem świeżo mielonym .Jajka gotujemy ,studzimy ,obieramy i siekamy .Zupę zaciągamy śmietanką ja używam do zup i sosów Łaciatą i dodajemy cukru do smaku . Na talerz kładziemy posiekane jajko i natkę pietruszki zalewamy pomidorówką .Podajemy .