goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pomidorowa z lanym ciastem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z lanym ciastem jest wspaniała

Pomidorowa z lanym ciastem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowa z lanym ciastem

 

  • bulion drobiowy
  • włoszczyzna 1 pęczek
  • por 1 kawałek
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • koperek 1 pęczek
  • lane ciasto:
  • mąka 2 łyżki
  • jaja 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z lanym ciastem
Jarzyny oczszczamy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gotujemy do miękkosćie w bulionie. Przygotowujemy lane ciasto. do kubeczka/garnuszka wbijamy jajka, mieszamy z mąką oraz szczyptą soli. Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. Ciasto wlewamy do mocno gotującej się zupy stele mieszając. Zupę zaprawiamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z odrobiną wody. Dopraweiamy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Pomidorowa z lanym ciastem
Składniki na lane ciasto dokładnie ze sobą łączymy
Pomidorowa z lanym ciastem
Zupę zaprawiamy koncentratem pomidorowym
Pomidorowa z lanym ciastem
Doprawiamy do smaku, podajemy z posiekanym koperkiem.