Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pomidorowa z pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna, naturalna zupa pomidorowa

Pomidorowa z pomidorów

Składniki:

Pomidorowa z pomidorów

 

  • 1 udko
  • 2 marchewki
  • 1 por (zielona część)
  • 1 pietruszka (natka + korzeń)
  • 4 duże pomidory
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany 30%
  • 3 łyżki mąki
  • 150 gram makaronu nitki

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z pomidorów
Mięso przekładamy do garnka zalewamy woda (ok 1,5 litra), dodajemy 2 ziela angielskie, 2 liścia laurowe, kilka ziarenek pieprzu łyżeczke soli i pół łyżki jarzynki. Dodajemy również obrana marchewkę, obrany korzeń pietruszki oraz zieloną część pora - całość gotujemy do miękkości mięsa.

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, w osobnym naczyniu je rozgotowujemy a następnie dokładnie przecieramy przez sitko.

Po ugotowaniu mięsa odlewamy wywar i dodajemy do niego mus pomidorowy oraz śmietanę zmieszaną z mąką - zagotowujemy i doprawiamy do smaku przyprawami.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.

Na talerzu układamy ugotowany makaron, zalewamy go zupą i na koniec posypujemy wszystko drobno posiekaną natką pietruszki