Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pomidorowa z ryżem i jarzynami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna zupa pomidorowa z jarzynami

Pomidorowa z ryżem i jarzynami

Składniki:

Pomidorowa z ryżem i jarzynami

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ryżem i jarzynami
Żeberka płuczemy i wkładamy od garnka. Wlewamy wodę (około 2 litry), wsypujemy przyprawę i gotujemy. Marchew, cebulę oraz pietruszkę obiermy i kroimy na niewielkie kawałki. Wrzucamy do zupy. Całość gotujemy pod przykryciem na niewielkiem ogniu około 40-45 minut. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy około 15 minut. W szklance mieszamy koncentrat ze śmietaną. Wlewamy do zupy. Chwilę gotujemy. Doprawiamy od smaku solą oraz pieprzem. Można posypać koperekiem lub natką pietruszki.

Tagi:

ryż pomidory