czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Pomidorowa z ryżem i pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupę można przygotować z rosołu który został z dnia poprzedniego lub z bulionów, smaczna i pożywna.

Pomidorowa z ryżem i pulpetami

Składniki:

Pomidorowa z ryżem i pulpetami

 

  • 1,1/2 l.rosołu lub bulionu z kostki
  • 20 dkg.mięsa cielęcego
  • 1 słucha kajzerka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • 10 dkg ryżu
  • 10dkg serka topionego
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • pieprz,przyprawa typu vegeta

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ryżem i pulpetami
Pomidory,koncentrat i serek zmiksować z 1/2 szkl. rosołu w blenderze.Mięso zemleć z cebulą i czosnkiem, kajzerkę namoczyć w wodzie wycisnąć i zemleć dodać jajko, bułkę tartą doprawić i wymieszać.Formować małe kuleczki i smażyć.Rosół zagotować wrzucić ryż gotować na wolnym ogniu ok. 10 min. następnie wlać zmiksowane pomidory, zagotować dodać usmażone pulpety i gotować na wolnym ogniu ok. 10 min.