monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Pomidorowa z sercem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wypełniona po brzegi mięskiem i lanymi kluseczkami

Pomidorowa z sercem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pomidorowa z sercem

 

  • pół kilograma serc drobiowych
  • 30 dag wołowiny
  • 2 pałki z kurczaka
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 5 kulek pieprzu
  • sól
  • łyżeczka bazylii
  • 4 marchewki
  • seler korzeń
  • pietruszka korzeń
  • kawałek pora pietruszka pęczek
  • gęsta śmietana
  • Kluski lane;
  • 3 jaja
  • 6 łyżek mąki

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z sercem
Serca oczyścić ,wrzucić do garnka, wołowinę oraz pałki również wrzucić zalać wodą i gotować na małym ogniu. Po około 40 minutach dorzucić obraną marchew,seler i pietruszkę i gotować dalej z dodatkiem listków laurowych i pieprzu. Po godzinie przelać przez sito ,ostudzić mięso i warzywa pokroić wszystko i wrzucić z powrotem do wywaru.dodać pomidory z puszki ,porę,oraz koncentrat,doprawić na koniec dodać posiekaną natkę. Kluski lane dobrze wymieszać jajka z mąką i wlewać łyżką na wrzątek jak wypłynie gotować ok 2 minuty,odcedzić.Podawać zupę z kluskami i kleksami śmietany.
Pomidorowa z sercem
Warzywa i mięsko kroimy przed wrzuceniem do wywaru