polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Pomidorowe krewetki do ryżu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidorowe krewetki do ryżu

Pomidorowe krewetki do ryżu

Składniki:

Pomidorowe krewetki do ryżu

 

  • 50 dag krewetek
  • 1 pęczek pietruszki
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 15 dag masła
  • 1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Pomidorowe krewetki do ryżu
Krewetki gotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Odlać jedną szklankę wywaru i wlać do niej koncentrat, dokładnie wymieszać. Rozgrzać masło, wsypać mąkę, zarumienić. Wlać wywar z koncentratem pomidorowym. Przyprawić. Gotować 5 minut. Dodać odsączone krewetki. Lekko podgrzać. Podawać do ryżu.

Tagi:

krewetki