Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z koncentratu można zrobić sos, zupę a dlaczego nie naleśniki pomidorowe? Jak pomyślałam tak zadziałałam i wyszło całkiem smaczne i oryginalne w smaku danie.

Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami
Składniki na ciasto miksujemy razem i odstawiamy na 15 minut aby odpoczęło, a składniki dobrze się rozłożyły. Soli należy dać niewiele, przecież feta jest dość słona. Orzechy siekamy na drobno i prażymy chwilę na suchej patelni, jak będzie je czuć że się podpiekają to czas ściągnąć z patelni. Patelnie lekko przecieramy olejem i smażymy naleśniki, są dość delikatne, a więc trzeba uważać przy obracaniu. Fetę kroimy w słupki, każdy obtaczamy w orzechach i zawijamy w jeszcze ciepłe naleśniki. Smakują na ciepło jak i na zimno.
Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami
Składniki na ciasto dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami
Na patelni z odrobiną tłuszczu lub bez jak dobra patelnia, smażymy placki.
Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami
Każdy słupek fety obtaczamy w prażonych orzechach.
Pomidorowe naleśniki z fetą i orzechami
Naleśnik zwijamy ciasno i podajemy póki ciepłe.