Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Pomidorowe naleśniki z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Delikatnie czerwone i pomidorowe naleśniki w połączeniu z lekkim twarogiem z jogurtem, rzodkiewką i szczypiorkiem to idealna propozycja na śniadanie. Jedna porcja naleśników (2 naleśniki) to około 455kcal, 28g białka, 69g węglowodanów i 8g tłuszczy.

Pomidorowe naleśniki z twarogiem

Składniki:

Pomidorowe naleśniki z twarogiem

 

  • 170g mąki
  • 160ml wody
  • 160ml mleka
  • 2jajka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 250g twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 5 małych rzodkiewek
  • Szczypiorek
  • Sól i pierz

Sposób przygotowania:

Pomidorowe naleśniki z twarogiem

KROK 1

Pomidorowe naleśniki z twarogiem
Ciasto naleśnikowe mieszam na wolnych obrotach.

Mąkę przesiać do miski, dodać mleko, wodę, jajka i dokładnie wymieszać. Kiedy składniki się połączą dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego i delikatnie połączyć z resztą składników. Ciasto naleśnikowe odstawić na 20 minut i przejść do kolejnego etapu.

KROK 2

Pomidorowe naleśniki z twarogiem
Do twarogu użyłam czarnego i białego pieprzu.

Twaróg wymieszać z jogurtem naturalnym i doprawić solą i pieprzem.

KROK 3

Pomidorowe naleśniki z twarogiem
Użyłam całego szczypiorku łącznie z białą częścią.

Rzodkiewkę i szczypior drobno pokroić i dodać do farszu. Całość wymieszać.

KROK 4

Pomidorowe naleśniki z twarogiem
Z podanych składników wyjdą 4 duże i grubsze naleśniki lub 8 cieńszych.

Po 20 minutach naleśniki usmażyć na cienkiej warstwie oleju.

KROK 5

Pomidorowe naleśniki z twarogiem
Naleśnik z porcją farszu.

Na naleśnika nałożyć porcję farszu, rozsmarować i złożyć w trójkąt.

KROK 6

Pomidorowe naleśniki z twarogiem
Gotowe pomidorowe naleśniki z twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Na talerzu ułożyć po dwa naleśniki, polać dużą łyżką śmietany i podawać. Smacznego :)


Tagi:

naleśniki