olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Pomidorówka gruzińska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

zupa z pomidorów po gruzińsku, prosta, szybka i pożywna :) na pewno starczy miejsca w brzuszku na drugie danie.

Pomidorówka gruzińska

Składniki:

Pomidorówka gruzińska

 

Sposób przygotowania:

Pomidorówka gruzińska
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, dodać uprzednio utarte lub zmielone orzechy włoskie,drobno posiekaną cebulkę i część naci pietruszki. Zalać wodą i gotować przez ok.20 min. Osolić zupę do smaku i dodać resztę pietruszki. Podawać zupę z tostami z żytniego chleba natartymi odrobiną czosnku.

Tagi:

pomidory