Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pomidorówka „z odzysku”

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kremowa pomidorówka na rosole.

Pomidorówka „z odzysku”

Składniki:

Pomidorówka „z odzysku”

 

  • ok. 1,5 litra rosołu
  • 2 marchewki z rosołu
  • cebulka z rosołu
  • kawałek selera z rosołu
  • kilka łyżek śmietanki 12%
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 duże pomidory
  • sól
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorówka „z odzysku”
Rosół podgrzać, wrzucić do niego pokrojoną na mniejsze części marchew, cebulę i seler. Pomidory pokroić i podsmażyć chwilę   na patelni, dodać do wywaru. Zupę zmiksować blenderem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać na koniec koncentrat pomidorowy i śmietankę, zagotować. Podawać np. z zacierką lub makaronem.

Tagi:

z pomidory