Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pomidorówka z pieczona cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa ma bardzo dobry aromat i jest smaczna

Pomidorówka z pieczona cebulą

Składniki:

Pomidorówka z pieczona cebulą

 

  • 1,5 litra bulionu mięsno - warzywnego
  • 2 średniej wielkości cebulki
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 0,5 szklanki słodkiej smietany 30%
  • sól i pieprz do smaku
  • makaron lub ryż

Sposób przygotowania:

Pomidorówka z pieczona cebulą
Do zupy potrzebny nam jest bulion, ja używam przecedzonego rosołu z dnia poprzedniego. W niewielkiej ilości rosołu mieszamy koncentrat i przelewamy go do reszty - gotujemy. Cebulę przekrawamy na połówki, nabijamy na widelce i pieczemy nad gazem, bezpośrednio w ogniu - cebulę wrzucamy do zupy i gotujemy 15 minut, po tym czasie wlewamy śmietanke i wyłaczamy gaz. Gotową zupe podajemy z makaronem lub ryzem, jak kto lubi.