Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pomidorowo - paprykowa zupa krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna zupka krem z pomidorów i papryki. Robiłam ją na 15-osobową imprezkę urodzinową, smakowała wszystkim, niestety z braku czasu nie robiłam zdjęć z etapów.

Pomidorowo - paprykowa zupa krem

Składniki:

Pomidorowo - paprykowa zupa krem

wszystkie

Sposób przygotowania:

Pomidorowo - paprykowa zupa krem
Cebulę kroimy w plasterki, czosnek przeciskamy przez praskę - podsmażamy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu, gdy ładnie się zarumienią dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki. Następnie dodajemy pokrojone w kostke pomidory (sparzone i obrane ze skórki). Chwilę razem dusimy (można dodać odrobinę wody). Dodajemy również bazylię i odrobinę chili.

W momencie kiedy pomidory się rozpadną i papryka też jest już miękka blenderujemy. Ponownie doprawiamy wedle uznania.

Zupę podajemy na ciepło z grzankami.

Tagi:

zupy zupa krem