eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pomidory Eli faszerowane jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna przekąska. Surowe,świeże pomidory faszerowane jajecznicą z miąższem pomidorów bez pestek,cebulą i leśnymi grzybami.

Pomidory Eli faszerowane jajecznicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidory Eli faszerowane jajecznicą

 

Sposób przygotowania:

Pomidory Eli faszerowane jajecznicą
Pomidory umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z pomidorów odciąć dół z szypułką i i wydrążyć miąższ. Z wydrążonego miąższu usunąć pestki i pokroić go. Podgrzybek oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę,grzyby i smażyć 5 minut. Dodać pomidory,doprawić solą,pieprzem do smaku i smażyć jeszcze 10 minut. Jajka wybijać pojedynczo do szklanki i przekładać do garnuszka. Wlać jajka do warzyw i grzybów t usmażyć jajecznicę. Gorącą jajecznicą faszerować wydrążone pomidory i podawać. Takie pomidory smakują podane na ciepło ale też na zimno.Smacznego! 
Pomidory Eli faszerowane jajecznicą
Z pomidorów odciąć dół z szypułką i i wydrążyć miąższ.
Pomidory Eli faszerowane jajecznicą
Przygotować cebule i oczyśzczony podgrzybek.
Pomidory Eli faszerowane jajecznicą
Oczyszczony podgrzybek pokroić. Cebule i miąższ pomidora bez pestek pokroić w kostkę.
Pomidory Eli faszerowane jajecznicą
Jajka wybijać pojedynczo do szklanki i przekładać do garnuszka.

Tagi:

jajko jajka