Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Pomidory faszerowane białym serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka bogata w likopen (silny przeciwutleniacz) i białko

Pomidory faszerowane białym serem

Składniki:

Pomidory faszerowane białym serem

 

  • Na 4 porcje:
  • 4 mięsiste pomidory (800 g)
  • 100 g pokrojonych w krążki brązowych oliwek bez pestek
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 60 g chudego lub półtłustego wilgotnego białego sera
  • 1 łyżka (15 g) chudego jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • Suszona papryka słodka
  • Sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane białym serem

Pomidory wydrąż, lekko posól w środku. Ser biały rozgnieć widelcem, dodaj oliwki, posiekany czosnek, jogurt, suszoną słodką paprykę i posiekany koperek, dobrze wymieszaj całość. Napełnij pomidory farszem. Możesz jeść od razu lub najpierw schłodzić w lodówce. Zjedz tego samego dnia, nie przetrzymuj na drugi dzień.


98 kcal/1 porcję.


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.



Tagi:

sery beza ser bezy