Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, dojrzałe, soczyste pomidory, faszerowane jajecznicą z dodatkiem soczewicy oraz żółtego sera to dobry pomysł na smaczne, niebanalne danie.

Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą
Pomidory myjemy, osuszamy, odcinamy części z ogonkiem i wydrążamy środki. Do miseczki wbijamy jajko. Dodajemy sól, pieprz i roztrzepujemy widelcem.

Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy jajko i smażymy jajecznicę. Dodajemy soczewicę oraz starty żółty ser. Mieszamy dokładnie farsz i wypełniamy nim pomidory.

Wstawiamy pomidory do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 7-8 minut. Dekorujemy listkami bazylii.  
Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą
Pomidory myjemy, osuszamy, odcinamy części z ogonkiem i wydrążamy środki.
Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą
Dodajemy soczewicę oraz starty żółty ser.
Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą
Mieszamy dokładnie farsz i wypełniamy nim pomidory.

Tagi:

warzywa dania