ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Pomidory faszerowane mięsem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie i bardzo syte

Pomidory faszerowane mięsem i fetą

Składniki:

Pomidory faszerowane mięsem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane mięsem i fetą
Z pomidorów odetnij kapelusze i odłóż na bok.Ze środka delikatnie wydrąż miąższ.Na patelni zeszklij cebulkę.Dodaj mięso,zmieloną kajzerkę i miąższ pomidorów.Dopraw do smaku sola,pieprzem,papryką i ziołami prowansalskimi.Podduś,podlewając wodą.Pod koniec wsyp ryż,by wchłonął nadmiar soku.Gotowym farszem nadziej pomidory do ok.3/4 objętości.Fetę pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekanymi listkami bazylii.Dopełnij wierzch pomidorów i przykryj kapeluszami.Włóż je do żaroodpornego naczynia.Piecz w temp.180`C ok.40 minut.