Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pomidory nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł mojej siostry na nadziewane pomidory

Pomidory nadziewane

Składniki:

Pomidory nadziewane

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle. Mięso wraz z bułką zemleć w maszynce, dodać jajko, śmietanę, cebulę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć. Napełnić przygotowanym nadzieniem, posypać serem, ułożyć na blaszce i zapiec w nagrzanym piekarniku. Podawać z ziemniakami i surówką.