Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2674]

Pomidory nadziewane mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takim farszem można nadziewać również inne warzywa jak ogórki, cukinia lub kabaczki.

Pomidory nadziewane mięsem.

Składniki:

Pomidory nadziewane mięsem.

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane mięsem.
Kapustę włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować, odcedzić, ostudzić i bardzo drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Ugotowane mięso i bułkę zmielić w maszynce. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną cebulę. Do cebuli dodać zmielone mięso, posiekaną kapustę, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć miąższ i napełnić farszem. Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę wymieszać z mąką, przyprawić solą i pieprzem i zalać pomidory. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

Tagi:

mięso