agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Pomidory nadziewane parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne pomidory z nadzieniem.

Pomidory nadziewane parówkami

Składniki:

Pomidory nadziewane parówkami

 

  • 8 dużych pomidorów
  • tłuszcz
  • 100 ml śmietany
  • 8 dag cebuli
  • 20 dag parówek cienkich
  • 8 dag sera żółtego
  • 5 dag chrzanu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane parówkami
Pomidory opłukać, osuszyć, ściąć wierzch i wydrążyć nadzienie. Oprószyć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. W tym czasie obrać cebule, drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Parówki pokroić w plasterki, wymieszać z chrzanem i cebulką, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać pomidory, polać wydrążonym nadzieniem z pomidorów połączonym z śmietaną. Na koniec posypać startym serem.

Tagi:

sery ser