darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pomidory nadziewane pasztecikiem DROP

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomidory nadziewane pasztecikiem DROP

Pomidory nadziewane pasztecikiem DROP

Składniki:

Pomidory nadziewane pasztecikiem DROP

 

  • 4 paszteciki DROP
  • 2 jajaka ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz
  • 8 twardych dużych pomidorów
  • 8 małych liści sałaty
  • 8 gałązek natki piertuszki lub koperku

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane pasztecikiem DROP
Do miseczki włożyć paszteciki DROP i dobrze rozgnieść widelcem. Jaja obrać, pokroić w plasterki. Odłożyć 4 plasterki do przybrania, resztę posiekać na talerzyku, a później rozgnieść widelcem na gładką masę. Dodać masę jajeczną do pasztecików DROP, osolić do smaku i posypać szczyptą pieprzu. Pomidory umyć i osuszyć. Ściąć ostrym nożem czubki, łyżeczką wyjąć miąższ tak, żeby nie uszkodzić ścianek. Masęjajeczno-pasztecikową nałożyć do pomidorów. Ułożyć na półmisku listki sałaty, na listkach umieścić pomidory, przybrać z wierzchu połówkami plasterków jaj, obok sałaty położyć gałązki zieleniny. Podawać z pieczywem i masłem.