cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Pomidory nadziewane wędzoną rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

wędzona ryba+pomidory

Pomidory nadziewane wędzoną rybą

Składniki:

Pomidory nadziewane wędzoną rybą

 

  • 800 g pomidorów,
  • 1 świeży ogórek,
  • 1 wędzona makrela (lub inna ryba),
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 1 łyżeczka octu winnego,
  • 1 łyżka oleju roślinnego,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki,
  • koperek,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane wędzoną rybą

Ogórek
obrać, pokroić w kostkę. Makrele obrać ze skóry, wyjąć kręgosłup z ośćmi, mięso
pokroić, dodać olej, ocet winny, musztardę, posiekaną natkę pietruszki i
koperek. Wymieszać z pokrojoną drobno cebulą i ogórkiem. Doprawić do smaku solą
i pieprzem. Pomidory umyć, ściąć czubki, wydrążyć środki  specjalną łyżeczką. Gotowym nadzieniem
napełnić pomidory. Podawać na liściach sałaty, posypaną zieleniną.



 

Tagi:

ryba ryby