Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Pomidory smażone w stylu pensylwańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo fajny pomysł na ciepłe śniadanie lub przekąskę na imprezie. Pomidory smażone w stylu pensylwańskim z pewnością podbiją wasze podniebienia :)

Pomidory smażone w stylu pensylwańskim

Składniki:

Pomidory smażone w stylu pensylwańskim

 

Sposób przygotowania:

Pomidory smażone w stylu pensylwańskim
Na patelni grillowej lub w tosterze szykujemy tosty lub pokrojoną bagietkę. Gorące tosty lub bagietkę smarujemy rozkrojonym ząbkiem czosnku.

Na patelni rozpuszczamy masło. Pomidory kroimy w plastry i obtaczamy je w mące. Smażymy na złoty kolor na maśle, pod koniec smażenia oprószamy je solą i pieprzem.

Usmażone pomidory wykładamy na tostach lub kromeczkach bagietki. Na patelnię wlewamy śmietanę kremówkę, doprawiamy ją do smaku sola, pieprzem (ewentualnie odrobiną cukru ) i gotujemy około 4 minut.

Gotowym sosem śmietanowym polewamy tosty ze smażonym pomidorem, posypujemy je posiekaną natką pietruszki i serwujemy od razu.