Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pomidory z owczym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis z książki napisanej pod redakcją Anny Simon tytuł Dania z pomidorów

Pomidory z owczym serem

Składniki:

Pomidory z owczym serem

 

Sposób przygotowania:

Pomidory z owczym serem
Oczyścić pieczarki mokrą ściereczką. Pokrój cebulę w drobną kostkę, a pieczarki na plasterki i skrop sokiem z cytryny. Duś cebulę i pieczarki na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut, dopraw na ostro solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodaj pietruszkę, śmietanę, dokładnie wymieszaj. Przełóż całość do płaskiej formy do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 225 stopniu. Pomidory umyj, podziel na połówki i ułóż na duszonych pieczarkach. Pokrój ser owczy na plasterki i połóż na przepołowionych pomidorach. Wstaw blachę do piekarnika na środkową półkę i zapiekaj około 20 minut.

Tagi:

sery tarta ser