dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pomidory faszerowane ryżem i jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zapiekane pomidory nafaszerowane ryżem pełnoziarnistym, gotowanym jajkiem i cebulką. Smaczna kolacja.

Pomidory faszerowane ryżem i jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidory faszerowane ryżem i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane ryżem i jajkiem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy, szklimy na rozgrzanym łuszczu. Ryż mieszamy z cebulą i jajkiem. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem do smaku. Pomidory wydrążamy z pestek. Do środka nakładamy farsz. Śmietanę mieszamy z kilkoma kroplami magii i z pomidorami, które pozostały ze środków. Polewamy śmietaną pomidory i zapiekamy kilka minut w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!
Pomidory faszerowane ryżem i jajkiem
Jajka gotujemy na twardzo i obieramy ze skorupek.
Pomidory faszerowane ryżem i jajkiem
Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
Pomidory faszerowane ryżem i jajkiem
Dokładnie umytę pomidory wydrążamy z pestek.

Tagi:

ryż jajko jajka