ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pomysł na obiad 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki piątkowy obiad: paluszki rybne z warzywami z patelni

Pomysł na obiad 3

Składniki:

Pomysł na obiad 3

 

  • na 2 porcje:
  • torebka ryżu
  • paczka paluszków rybnych (250g)
  • Warzywa: (można zastąpić ulubioną gotową mieszanką)
  • pół brokuła
  • garść zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • pół czerwonej papryki
  • garść kiełków fasoli Mung
  • granulowany, świeżo mielony pieprz, suszona natka pietruszki, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta chili, wegeta natur

 

Sposób przygotowania:

Pomysł na obiad 3
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, paluszki smażymy na patelni. Warzywa przygotowujemy do smażenia na patelni: brokuł gotujemy 2- 3 minuty w wrzątku, cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę kroimy w plastry, kukurydzę odsączamy, paprykę kroimy w cienkie paseczki a kiełki płuczemy. Wszystkie warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i smażymy na niewielkim ogniu około 15 minut pod przykryciem. Fasolkę wrzucamy zamrożoną. Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy w ilości wg uznania i dokładnie mieszamy. Na talerze rozkładamy porcję warzyw, ryżu i paluszków rybnych. Smacznego :)