Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pomysłowy deser

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Pomysłowy deser

Składniki:

Pomysłowy deser

 

  • 2 paczki krakers w (bez dodatkow)
  • 20 dag (2 paczki) wi rk w kokosov,tych
  • oraz kilka łyżek wiórków
  • do posypania
  • I I mleka
  • 1 budyn (śmietankowy, waniliovvy,
  • migdałowy, bananowy)
  • 1 kostka mąrgaryny lub masłą
  • I szklanka cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • aromat migdałowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Pomysłowy deser
dwie paczki wiórków zalać Z szklankami mleka i odstawic na godzinę. Z pozostałego mleka przygotować wedfug przepisu budyń, ostudzić. Namoczone płatki zagotować na nięwielkim ogniu stale mieszając,ostudzić. Żelatynę namoczy z zimnej wodzie, a gdy napęcznieje, rozpuścić w odrobinie wrzątku i ostudzić do temperatury pokojowej. Margarynę o tęmperaturze pokojowej utrzeć na krem z cukrem, szczyptą soli oraz kilkoma kroplami aromatu migdałowego, następnie dalej ucierać, dodając na zmianę po łyżeczce płatków kokosowych i budyniu i wręszcie letnią zelatynę. Płaską formę wyłożyć 1/: krakers w, następnie wyłożyć połowę masy kokosowej, przykryć kolejną partią i pozostałą masą. Przykryć pozostałymi krakersami i posypać obficię wi rkami. Wstawić do lod wki przynajmniej na 34 godziny, a najlepiej na całą noc. Do masy można takżę odać 2-3 łyżki dobrego al-
koholu. Smacznego!

Tagi:

beza bezy