kluska

kluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 135]

Poncz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

cytrusowy smak :) :) :) :)

Poncz

Składniki:

Poncz

 

  • 1,5 litra białego wina
  • 150ml wódki
  • 150 g cukru
  • 250 ml mocnego naparu z herbaty
  • 3 pomarańcze
  • 2 cytryny

 

Sposób przygotowania:

Poncz
pomarańcze i cytryny szorujemy, sparzamy wrzątkiem i osuszamy, ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok, Herbatę przecedzamy przez gęste sito. Wlewamy wino, herbatę i sok do garnka i gotujemy, dodając cukier i skórkę z owoców, podgrzewamy na małym ogniu pod przykryciem. Zanim napój się zagotuje, zdejmujemy go z ognia. Dodajemy wódkę, mieszamy i nalewamy do szklanek.