Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Poncz truskawkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rozpuścić cukier w wazie dodając trochę przegotowanej wody, wlać sok z cytryn, syrop

Poncz truskawkowy

Składniki:

Poncz truskawkowy

 

  • 5 łyżek cukru
  • sok z 5 cytryn
  • 3/4 l koniaku
  • ewentualnie 1,5 l syropu malinowego

Sposób przygotowania:

Poncz truskawkowy

Rozpuścić cukier w wazie dodając trochę przegotowanej wody, wlać sok z cytryn, ewentualnie syrop malinowy, koniak i wymieszać. Poncz truskawkowy podawać w wysokich szklankach napełnionych w 2/3 kostkami lodu, przybranych świeżymi truskawkami. Dodać mieszadełko i słomkę.