marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Poncz z cukierków z winem musującym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukierki po rozpakowaniu wsypać do szklanej wazy i zalać musującym winem.Odczekać,aż się rozpuszczą.Wlać wodę mineralną.Zamieszać i podawać.

Poncz z cukierków z winem musującym.

Składniki:

Poncz z cukierków z winem musującym.

 

  • 25 dag.cukierków kukułek,
  • 1 butelka wina musującego różowego,
  • butelka wody mineralnej gazowanej,
  • kostki lodu lub lód kruszony.

 

Sposób przygotowania:

Poncz z cukierków z winem musującym.
Cukierki wypakować,odważyć odpowiednią ilość lub kupić tyle ile potrzeba,a potem wsypać do uprzednio wymytej szklanej wazy i zalać winem musującym różowym,które przed otwarciem wstrząsnąć.Odstawić na 15 minut,aż się rozpuszczą.W razie czego przemieszać kilka razy.Następnie wlać wodę mineralną gazowaną,co lepiej przyśpieszy rozpuszczanie się cukierków.Dodatkowy alkohol jest w kukułkach,więc nie trzeba dodawać kolejnych alkoholowych dodatków,w tym likierów.Lód wsypać do wazy lub podać w wiaderku do lodu ze szczypcami do nabierania.Poncz nabierać chochelką do szklaneczek lub kubecz- -ków.

Tagi:

lody