junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Por w bułce tartej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobry i elegancki dodatek do obiadów

Por w bułce tartej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Por w bułce tartej

 

Sposób przygotowania:

Por w bułce tartej
Pora umyć i obrać z pierwszej warstwy, pokroić w plasterki zasypać solą i zostawić tak 10 min póki por nie zmięknie. Do miseczki wbić dwa całe jajka dodać pokrojonego pora i bardzo dokładnie wymieszać aby wszystkie plasterki nasiąkły jajkiem, do tego dodać bułkę tartą i wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej. Smażyć na średnim ogniu ok. 10 min. Podawać jako dodatek do głównych dań.
Por w bułce tartej
Wbić 3 jajka do miseczki i wrzucić posiekanego pora
Por w bułce tartej
Pora bardzo dokładnie wymieszać z jajkami i bułką tartą
Por w bułce tartej
Smażyć na ogniu dopuki por dobrze nie zmięknie ciągle mieszając ok 10 min