mkubac123

mkubac123

Kucharz
[Przepisów: 2]

Porówka 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to zupa wymyślona przez moją prababcię, sama hodowała pory i przyrządzała mi taką zawsze gdy do niej przyjeżdżałem.

Porówka 2

Składniki:

Porówka 2

 

  • cebula, 150 g ziemniaków, natka pietruszki, 50 ml śmietany, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Porówka 2
Kiełbasę włóż do wrzącego bulionu i gotuj 10 minut. Wyjmij ją z bulionu, ostudź, a następnie pokrój na 1 cm kawałki. Cebulę, selera, marchew i pora drobno pokrój lub zetrzyj na tarce. Rozgrzej oliwę i usmaż na niej warzywa do zeszklenia, dodaj kiełbasę i smaż około 10 minut. Zawartość patelni dodaj do bulionu i gotuj 20 minut. Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj i gotuj kolejne 10 minut, do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z grzankami

Tagi:

kielbasa pory