Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Pory duszone z kiełbasą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tyle porów na straganach a one takie smaczne

Pory duszone z kiełbasą i boczkiem

Składniki:

Pory duszone z kiełbasą i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Pory duszone z kiełbasą i boczkiem
Pory umyć , osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i następnie na cienkie plasterki. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, wyjąć skwarki z tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu krótko poddusić pory, następnie dodać jabłka pokrojone w paski lub pomidory. Ponadto dodać pokrojoną kiełbasę i skwarki z boczku. Podlać odrobiną wody /2 - 3 łyżki wody/ i wszystko razem krótko poddusić. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z pieczywem.