Strona główna Potrawa z pieczonej szynki

Potrawa z pieczonej szynki

Szynka, Dania « poprzedni | następny »
darmiona offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 281
zdjęcia: 1 z 3
Potrawa z pieczonej szynki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Super pomysł na wykorzystanie pieczonego mięsa, które zostaje z obiadu


trudność: łatwe
czas:

Potrawa z pieczonej szynki - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry upieczonej wcześniej szynki
  • 1 czerwona cebula
  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • 3-4 łyżki czerwonej duszonej kapusty
  • garść suszonych grzybów leśnych
  • 1 pomidor
  • 1/2 obranej ze skórki cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka trawy cytrynowej
  • sól, czubryca czerwona, pieprz

Potrawa z pieczonej szynki - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę kroimy na małe kawałeczki, wrzucamy do garnka. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, posiekaną pekinkę, czerwoną kapustę, pokruszone grzyby, plastry cukinii i kawałki pomidora. Przyprawiamy, dodajemy rozgnieciony czosnek i dusimy pod przykryciem ok 15-20 minut. Jeżeli sos będzie za gęsty, można dodać odrobinę wody lub bulionu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Potrawa z pieczonej szynki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Naleśnikowe paczuszki dyniowe Szaszłyki wieprzowe  Pieczona szynka z rozmarynem
Paczuszki z szynką i suszonymi pomidorami Szynka peklowana z szynkowara Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Pieczona szynka Rolada wieprzowa XXL
Szynka w miodowej glazurze Szynka długo marynowana Szynka nadziewana kiełbaską

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane