darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Potrawa z pieczonej szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super pomysł na wykorzystanie pieczonego mięsa, które zostaje z obiadu

Potrawa z pieczonej szynki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Potrawa z pieczonej szynki

  • 4 plastry upieczonej wcześniej szynki
  • 1 czerwona cebula
  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • 3-4 łyżki czerwonej duszonej kapusty
  • garść suszonych grzybów leśnych
  • 1 pomidor
  • 1/2 obranej ze skórki cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka trawy cytrynowej
  • sól, czubryca czerwona, pieprz

Sposób przygotowania:

Potrawa z pieczonej szynki

Szynkę kroimy na małe kawałeczki, wrzucamy do garnka. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, posiekaną pekinkę, czerwoną kapustę, pokruszone grzyby, plastry cukinii i kawałki pomidora. Przyprawiamy, dodajemy rozgnieciony czosnek i dusimy pod przykryciem ok 15-20 minut. Jeżeli sos będzie za gęsty, można dodać odrobinę wody lub bulionu.