Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Potrawka mięsno - pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna potrawka z miesa wieprzowego i grzybów

Potrawka mięsno - pieczarkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Potrawka mięsno - pieczarkowa

 

  • 50 dag wieprzowej łopatki
  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 kostka do sosów
  • olej
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Potrawka mięsno - pieczarkowa
Mięso kroimy w kostkę, takie dość spore kawałki. Na dnie garnka rozgrzewamy niezbyt dużą ilość oleju, a następnie podmsażamy na nim pokrojone mięso, kiedy lekko się zrumieni wlewamy litr zimnej wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz sól i i pieprz do smaku - gotujemy. Pieczarki przekrawamy na pół i przesmażamy je na niewielkiej ilośc oleju - dodajemy je do gotującego się miejsca (ok 30 minut od zagotowania). Cebule kroimy w kostkę i razem z kostką do sosów dodajemy ją do naszego wywaru. Doprawiamy całosc do smaku, w chwili gdy mięso jest juz dobre podajemy - jemy z chlebem,
Potrawka mięsno - pieczarkowa
kiedy lekko się zrumieni wlewamy litr zimnej wody,
Potrawka mięsno - pieczarkowa
Pieczarki przekrawamy na pół i przesmażamy je na niewielkiej ilośc oleju
Potrawka mięsno - pieczarkowa
Etap 3

Tagi:

przyprawy sosy