Potrawka z baraniny w pomidorach Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzić potrawkę z baraniny w pomidorach

Potrawka z baraniny w pomidorach Asus

Składniki:

Potrawka z baraniny w pomidorach Asus

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z baraniny w pomidorach Asus
Umyte mięso włożyć do garnka i zalać zimną wodą tak by całe mięso było przykryte. Dodać sól i gotować na małym ogniu około 50 minut. Po tym czasie mięso wyciągnąć lekko ostudzić i pokroić na małe kawałki, wrzucić do rondla. Pomidory sparzyć gorącym wrzątkiem, obrać ze skórki i pokrojone na małe ćwiartki wrzucić do rondla, tak samo jak pokrojoną w krążki cebule, pod koniec dodać obrane i oczyszczone, pokrojone na ósemki jabłko. Następnie wlać jedną szklankę wywaru z mięsa dodać masło i dusić około 40 minut. Pod koniec duszenia dodać posiekane ząbki czosnku, mąkę wymieszać z wodą i dodać do potrawy oraz doprawić solą, pieprzem , cukrem i posypać posiekaną kolendrą.