Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Potrawka z indyka i boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Potrawka ta jest pomysłem na wykorzystanie mięsa z rosołu, w tym przypadku akurat indyka, ale może to być inne mięso.

Potrawka z indyka i boczniaków

Składniki:

Potrawka z indyka i boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z indyka i boczniaków

ETAP 1:

Potrawka z indyka i boczniaków
Do usmażonych boczniaków dodać skrojone mięs i pomidora.

Cebulę pokroić w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem zeszklić na patelni. Dodać skrojone boczniaki i chwilę podsmażyć. Następnie dołożyć pokrojonego pomidora i rozdrobnione mięso. Wszystko zalać bulionem, dobrze przyprawić, a pod koniec duszenia wlać kremówkę. Można również zagęścić mąką. Smacznego.